QUINS PANELLETS FAREM!

 

Què necessitarem?

Per fer la massa:
½ kg. d’ametlla picada
½ kg. De sucre llustre (com farina)
150 grs de boniato o patata (també hi podem posar la meitat de carbassa: 75 grs de boniato i 75 de carbassa!)
1 ou
la ratlladura d’una llimona

Per farcir i “engalanar” els panallets:
¼ kg. de pinyonets
¼ kg. d’ametlla picada ( trossejada )
¼ kg. membrillo de codony
¼ kg. de coco ratllat
3 cullaradetes de cafè sol.luble
un ou
làmines de pa d’àngel

Com fem la massa? Es bullen els boniatos, les patates o la carbassa, (segons el que hàgim triat) durant uns 20 minuts (que quedin una mica tous!), seguidament els pelem , els trossegem i xafem una mica i ho deixem refredar.
Barregem l’ametlla picada molt fina, el sucre llustre, els ous i seguidament hi afegim els boniatos xafats, ho anirem amassantn  estoneta fins que ens quedi una pasta lligada.

Als nens i nenes els donarem a cada un/a una mica dels diferents ingredients per que també provin d’amassar. Si són gaire petits acabarem donant-els una mica de massa ja lligada. Abans però d’experimentar amb els diferents ingredients, treballarem alguns hàbits de neteja!: rentar-se les mans, posar-se un bata o davantal o bossa… i, quan acabin la “tasca”, també els podem donar un petit fregall o bayeta a cada un i una per que netegin les taules! Ah! I si proveu de posar-hi (a les bayetes) una goteta de sabó, encara disfrutaran més amb la neteja!
Quan la massa hagi agafat consistència hi afegirem la ratlladura de la pela de la llimona
Com fem les diferents classes de panellets? Agafarem una mica de massa i… És l`hora de fer boletes: això és millor que fer plastilina!. Un cop fetes les sucarem a l’ou batut i seguidament les rebossarem en pinyonets o ametlles picades.
Per fer els de coco també agafarem una mica de massa, hi afegirem el coco ratllat , ho amassarem una mica i farem una “butifarra” que seguidament tallarem a trossets més petits. A cada un d’ells li darem forma de cono i li tirarem una mica de coco ratllat per sobre (“com una muntanya nevada”, diran els nens i nenes!).
Per fer els de cafè, primer el disoldrem amb una mica d’aigua i ho afegirem a la massa, seguidament ho amassarem una mica, en farem també boletes i les rebossarem en sucre llustre. Què negres ens quedaran les mans!
Farem una altra “butifarra” i la farcirem amb membrillo de codony. Com ens lleparem els dits!. Llavors haurem de fer-ne trossets petits i tirar-hi una mica de sucre llustre a sobre de cada un dels trossets.
Quan els tinguem fets, els posarem damunt d’una safata de pa d’àngel, d’aquesta manera un cop cuïts si queden una mica enganxats al pa no passa res, també ens el menjarem!. Els posarem al forn (gratinador) a 250 graus durant uns 7 minutets (controlarem però que no se’ns rosteixin massa!).
Mireu que macos ens han quedat. Vinga, quan sigui el temps de les castanyes i panallets prove-ho de fer amb els vostres nens i nenes, com aprendran tot llepant-se els dits!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s