¿Sabíeu que…

…als anys 50 l’arquitecte municipal Adolf Florensa i Ferrer va ser l’encarregat del projecte de reconstrucció de la plaça de Sant Felip Neri?

[003315.jpg]

 A les fotografies podeu veure la plaça sense els edificis de l’escola, tal com estava als anys 40 després de l’enderroc de les vivendes que van quedar afectades pel bombardeig del 1938. L’Ajuntament va decidir traslladar les façanes de la casa del gremi dels Sabaters i la del gremi dels Calderers, totes dues del segle XVI.

Gremi Sabaters 4   Gremi Sabaters 1

Casa del Gremi dels Sabaters: Construïda el 1565, substituint un antic edifici gòtic, la casa estava situada originalment al carrer de la Corríbia (fotografies), just davant de la Catedral, des d’on va ser traslladada el 1950 al seu emplaçament actual, quan el carrer va desaparèixer a causa de l’obertura de l’avinguda de la Catedral. A la façana s’hi pot veure l’escut amb el lleó de Sant Marc (patró dels sabaters) i diferents sabates.

GC1   GC2

Casa del Gremi dels Calderers: Situada originalment al carrer de la Bòria (fotografia esquerra), a tocar de la plaça de l’Àngel, i fent un arc sobre el desaparegut carrer de les Filateres (fotografia dreta). Va ser afectat per les obres d’obertura de la Via Laietana.

Gremi Calderers

Primer va ser traslladat a la Plaça Lesseps (fotografia) abans de tornar a viatjar cap a la plaça Sant Felip Neri. S’hi poden veure un parell de culleres creuades (emblema dels calderers).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s