Manifest Conjunt: Volem ser escola pública!

Per adherir-te al manifest conjunt de l’Assemblea de treballadores i treballadors i l’Associació de Famílies de l’Alumnat de l’escola (AFA) “Volem ser escola pública!, feu clic aquí

Volem ser escola pública!

 L’any 1959 va néixer al cor del Barri Gòtic de Barcelona l’Escola de Sant Felip Neri amb l’objectiu d’oferir una educació als infants i joves del barri.

 Amb un projecte d’alts valors humanistes i democràtics, l’escola va tenir des de l’inici una clara vocació per arrelar-se i adaptar-se al seu entorn a través d’una proposta educativa creativa i dinàmica, una proposta d’escola catalana, oberta i renovadora.

 Aquesta és la vocació que s’ha mantingut al llarg de més de seixanta anys d’història gràcies a la implicació d’una comunitat educativa, que ha estat capaç de fer créixer el projecte educatiu perquè respongui a les necessitats d’un barri i d’una societat canviants.

 Aquest compromís ha permès a l’escola, no només formar i acompanyar milers d’alumnes i famílies, sinó també esdevenir un element de cohesió social i projectar la seva tasca més enllà de les aules, convertint el nom de Sant Felip Neri en un referent educatiu al barri i a la ciutat.

 Un compromís que va començar el Pare Serafí Alemany Esteve, fundador de l’escola, i que la Congregació de l’Oratori de Sant Felip Neri, els ‘Felipons’, van traslladar anys després a la Fundació Torras i Bages, garantint, però, la cessió dels espais que durant 63 anys i fins a dia d’avui han acollit i han permès desenvolupar el projecte de l’escola.

 Avui, aquest compromís el vol emprendre el Consorci d’Educació de Barcelona, amb el consens de tota la comunitat educativa, convertint Sant Felip Neri en una escola pública i fent que els seus valors, el seu projecte educatiu, el seu equip i el seu alumnat es mantinguin per continuar donant una resposta educativa i social, clau per a la cohesió i dinamització del barri Gòtic.

 Entrar a formar part de la xarxa pública és l’aposta de les famílies, l’equip docent, el personal, la direcció i el patronat de la Fundació Torras i Bages, titular actual del centre. Una posició refermada pel Departament d’Educació i per l’Ajuntament de Barcelona i que ha rebut també el suport de diferents agents i veïns del barri.

 És per tot això que l’Assemblea de treballadores i treballadors i l’Associació de Famílies de l’Alumnat de l’escola (AFA), demanem a l’Oratori de Sant Felip Neri, com a propietaris dels espais que ocupa l’escola, que continuï llogant les seves instal·lacions tal i com ha fet fins ara i amb independència de la seva titularitat. Només així podrem fer el pas a la xarxa pública, garantir la continuïtat del projecte i de la tasca educativa, preservar el dret a l’educació de l’alumnat i seguir treballant per la cohesió social del barri.

També demanem al Consorci d’Educació de Barcelona que mantingui el seu compromís i segueixi apostant per la negociació sobre l’ús dels locals amb els Felipons, contemplant si escau un període extraordinari per tal d’anunciar el possible pas de l’escola a la Xarxa Pública de cara la preinscripció i matrícula del curs escolar 2022-23.

Famílies i treballadores de l’escola

Llista d’ahesions:

ENTITATS

GRUP ECOLOGISTA DEL NUCLI ANTIC DE BARCELONA (GENAB)

Associació de Veïnes i Veïns del Barri Gòtic

Plataforma FEM CIUTATVEAAL

Associació Xarxa Veïnal Gòtic

La Negreta, Espai Social del Gòtic

Associació Antic Gremi Revenedors, 1447

Amics de La Rambla

Associació El Borsí per al barri

Associació de Festes de la Plaça Nova – Comissió de Festes de Sant Roc

Resistim al Gòtic – Assemblea d’habitatge del barri Gòtic

FemGòtic

Escola Sant Felip Neri, Fundació Torras i Bages

Plataforma Gòtic Nord

Junta AFA Baixeras

AMPA Pere Vila

El Bròquil, cooperativa de consum

Junts per Catalunya Ciutat Vella

Ass. Geganters G.B. Barceloneta

Centre Sant Pere Apòstol

ASOCIACION VECINOS DE LA BARCELONETA

A.A.V.V de Ciutat Vella

Òmnium Ciutat Vella

AFA Sant Felip Neri

3 pensaments sobre “Manifest Conjunt: Volem ser escola pública!

  1. Pep Ferré i Vidal diu:

    Avui més que mai fa falta que l’escola Sant Felip Neri sigui una escola pública per poder mantenir el seu caràcter fundacional. Una escola del barri i pel barri, catalana, amb un projecte educatu modern i humanista.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s