
Taller on refrescarem punts claus dels feminismes del s. XX i XXI i podrem analitzar conjuntament les seves aportacions en l’àmbit educatiu, és a dir, en el terreny de la coeducació.
Amb aquest bagatge, volem compartir com treballem la coeducació a Fil a l’agulla, que per a nosaltres, té tres eixos principals: qüestionar els estereotips i normes de gènere, valorar el món de què es considera tradicionalment femení i veure la diversitat cultural, ètnica, religiosa, de classe, d’estils, etc. com a riquesa, en lloc de com a amenaça.
El taller combina l’exposició teòrica, la reflexió col·lectiva i activitats participatives. I compartirem alguns recursos, com contes que ens ajudaran a fer aquesta tasca més fàcil amb els nens i nenes.
Ainhoa Roca Vielba
Educadora i Facilitadora de grups, la seva principal formació en aquest camp és el Treball de Processos d’Arnold Mindell. També veu de les pràctiques restauratives, l’educació viva i la mirada feminista. D’altra banda, té una vessant artista: és intèrpret, creadora escènica i artista hospitalària.
La vivència de viure més de 17 anys en la comunitat de convivència i projecte agro-ecològic de Can Masdeu, l’ha aportat molts reptes i aprenentatges en relació amb la convivència i l’acompanyament en temes com: els conflictes, les dinàmiques de poder i els privilegis.