MANIFEST: SALVEM SANT FELIP NERI, DEFENSEM EL BARRI

Adhesions a les mobilitzacions SALVEM SANT FELIP NERI, DEFEMSEM EL BARRI

Adhereix-te a les mobilitzacions promogudes per l’AFA de l’Escola SFN per tal de reclamar una resposta oficial de la Congregació de l’ Oratori de Sant Felip Neri, propietària dels espais de l’ Escola, per a que continuï llogant-los, tal com ha fet fins ara , amb independència de quina sigui la seva titularitat. Pots fer-ho a títol personal o com a representant d’una entitat.

Per adherir-te al manifest, feu clic aquí

L’Associació de Famílies de Sant Felip Neri, com a impulsora d’aquest manifest i entitat convocant d’aquesta concentració, vol compartir les següents reflexions i demandes en pro d’aconseguir que l’Escola Sant Felip Neri pugui esdevenir una escola pública:

En primer lloc, volem manifestar el nostre agraïment per la tasca que han dut a terme els diferents titulars i docents de l’Escola des de la seva fundació fins als nostres dies.

En segon lloc deixar clar que avui en dia Sant Felip Neri no existiria si l’any 1959 l’Ordre dels Filipons no hagués fundat l’Escola i n’hagués garantit la seva continuïtat fins a l’actualitat, llogant els espais necessaris per poder desenvolupar el seu projecte educatiu; un projecte d’alts valors humanistes i democràtics que ha permès projectar l’escola més enllà de les seves aules i que el nom de Sant Felip Neri esdevingui un referent, no només a nivell de barri, sinó també a nivell de ciutat.

En tercer lloc, les famílies hem vist com en els darrers anys el nostre barri ha anat perdent els seus referents, el seu teixit comercial de proximitat, el seu teixit associatiu i també els seus veïns i veïnes. En aquest context, l’Escola de Sant Felip Neri i la seva plaça plena d’infants han estat un element de cohesió social imprescindible i que no ens podem permetre perdre.

Després de tota una història en què Sant Felip Neri ha estat al servei dels infants, primer protegint-los dels bombardejos del 1938, i després oferint-los una educació durant 63 anys, ens trobem en un moment decisiu en la història de l’Escola.

En quart lloc, volem manifestar que les famílies de l’Escola tenim clar que la seva viabilitat passa per transformar-se en un centre públic que mantingui el seu projecte educatiu i els valors que l’han fet un referent, fet que també comparteix l’equip docent, la direcció i la titularitat, el Patronat de la Fundació Torres i Bages. Aquesta posició ve refermada per la voluntat del Consorci d’Educació, format pel Departament d’Educació i l’Ajuntament de Barcelona, de convertir l’Escola de Sant Felip Neri en un centre educatiu públic.

Per últim, tenim clar que manca un acord per culminar aquest procés. I en aquest sentit, després de tants mesos sense una resposta satisfactòria a la darrera proposta presentada pel Consorci d’Educació de Barcelona, tornem a les mobilitzacions per tal de reclamar que es trobi una solució definitiva que garanteixi la continuïtat de l’Escola. El nostre objectiu és que la propietat dels espais, la Congregació de l’Oratori de Sant Felip Neri, en els termes amb què s’acordi amb el Consorci, continuï llogant-los tal com ha fet fins ara, i amb independència de quina sigui la seva titularitat. Només així podrem garantir el seu pas a escola pública, preservar el projecte educatiu, el dret a l’educació dels nostres infants i joves i vetllar per la cohesió social del barri, ja que Salvar Sant Felip Neri  és Defensar el Barri.

Barcelona, 4 d’octubre de 2022

AFA Sant Felip Neri

afasfn1@gmail.com

Un pensament sobre “MANIFEST: SALVEM SANT FELIP NERI, DEFENSEM EL BARRI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s