El AFA de SFN es adhesiona al comunicat de La Negreta “En suport a l’Esplai del Pi, contra la brutalitat i la impunitat de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella, i en defensa de la vida al barri Gòtic”

Dissabte passat, dia 20 de maig, l’Esplai del Pi va celebrar els seus 49 anys d’història amb una festa a la Plaça de Sant Josep Oriol, emmarcada dins de les Festes del Gòtic. L’Esplai del Pi és una entitat històrica, referent de l’educació en el lleure al barri Gòtic, per on han passat centenars d’infants i joves del barri. Recentment, l’Ajuntament de Barcelona els ha atorgat la medalla d’honor de la ciutat en reconeixement a “la seva tasca dedicada a la construcció comunitària, teixint vincles entre infants i joves del barri Gòtic”.

Al finalitzar la festa d’aniversari, diversos agents de la Guàrdia Urbana es van presentar a la plaça, van amenaçar i agredir indiscriminadament els i les joves que es trobaven en aquells moments recollint material, en van identificar 7 i en van detenir 2. Parlem d’una intervenció agressiva i arbitrària durant la recollida, dins l’horari, d’una celebració que comptava amb tots els permisos exigits i que acabava dins l’horari acordat. 

Aquest dilluns al matí, La Directa va publicar un vídeo on es pot observar clarament i detallada l’abús i l’arbitrarietat de l’actuació policial. Sense cap motiu, els agents agredeixen a les joves estirant-los dels cabells, reduïnt-les, llençant-les a terra i utilitzant esprai lacrimogen.

Fa anys que observem com la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella actua molt decididament sobre els i les més febles mentre deixa fer als més forts. Aquest cop han estat els i les joves de l’Esplai del Pi les que han rebut el tracte denigrant i abusiu que reben sovint les nostres veïnes migrants, les persones sense llar o qualsevol veïna o col·lectiu veïnal que vulgui organitzar-se i fer vida comunitària al barri. El jovent del barri, de fet, és contínuament assenyalat i criminalitzat  en la seva quotidianitat a l’espai públic del barri.

No podem callar més davant de fets tan greus, que posen en perill el jovent del barri i la vida veïnal al Gòtic. Ens sumem a la concentració convocada per l’Esplai del Pi el divendres 26 a les 17.30h a la Plaça de Vicenç Martorell.

Prou brutalitat, prou impunitat.

Els col·lectius i entitats sotasignants exigim:
La retirada de tots els càrrecs imputats a les persones identificades i detingudes.
Una condemna pública i mostra de suport a l’Esplai del Pi per part de la regidoria de Ciutat Vella i la tinença de prevenció i seguretat de l’Ajuntament de Barcelona.
La inhabilitació, com a mínim mentre dura la investigació, dels i les agents implicats/des.
L’obertura d’una investigació exhaustiva a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella, sobre aquest fet  i sobre les habituals actuacions dubtoses, a fi d’acabar amb les actuacions arbitràries i la impunitat policial.

Concentració convocada per l’Esplai del Pi el divendres 26 a les 17.30h a la Plaça de Vicenç Martorell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s